Publicaties van­ makers en­ denkers

 

Van vertelde geschiedenis naar Beeldverhaal
Door Daan Veldhuizen

Naar aanleiding van de media-aandacht en populariteit van Maus ontstond een debat over de rol van zogenaamde Comics als waardig medium voor het weergeven van de Holocaust. 

pdf_button

Send in the Clowns
Door Adele Roelofs

Is er een nieuwe treed zichtbaar in musea? Mode en mode-ontwerpers lijken zich de laatste jaren in toenemende mate te verheugen in een enorme publieke belangstelling. Tempels van hoge kunst wijden hun heilige ruimtes aan de dagelijkse uitdossing van de mens.

pdf_button

Verhalen en productieve Verwarring 
Door Maria Kapteijns

“I don’t want to specify this image and lock it in. For me images have their life because the are untethered  and free floating and that’s what I want them to be, so… I’ve probably said to much already” (Bill Viola)

pdf_button

Voorbij het einde van de kunst
Door Teun van Irsel

For the love of God is een van de meest besproken kunstwerken van de afgelopen vijftig jaar. Door sommigen wordt het kunstwerk gezien als geniale kunst, een symbiose van het hoogtepunt van de westerse decadentie en een zeer spitsvondige kritiek daarop. Anderen zien het kunstwerk enkel als decadent en overbodig.

 

Muziek en Songtekst: Wat raakt ons in popmuziek?
Door Sabine de Lat

“Kun je vertellen waar je muziek over gaat?” Dat is voor een songwriter een veelgehoorde vraag. Een moeilijk te beantwoorden vraag, want waar gaat muziek – in dit geval popmuziek – eigenlijk over?

Een visie op modern Nederlands Cultuurbeleid
Door Inge Prudon

“Over cultuurbeleid, huidig en toekomstig, valt enorm veel te zeggen. De actuele protesten rondom dit beleid vragen om een kritische blik op en een context omtrent cultuurbeleid die ik hiervoor kort heb proberen te schetsen.”

   

Kunst; Een waardevolle en onmisbare accessoire in onze samenleving
Door Sri Sutino

“Je zou kunnen zeggen dat ze cultuurbararen zijn en afvragen hoe de Nederlandse samenleving eruit zal zien zonder alle schoonheid van de kunstzinnige en culturele wereld. Er is een rede waarom het kabinet van Rutte heeft besloten over deze pijnlijke bezuiniging.”

   

Kunst zkt. ruimd.ontw. m.br.bel. fin onafh. Mecenas. T.e.a.b. *
Door Nomi van der Linden

“* Kunst zoekt ruimdenkende, ontwikkelde, met brede belangstelling en financieel onafhankelijke mecenas. Tegen elk aannemelijk bod.”

Essay Nomi   

De bovenstaande drie artikelen zijn samen met een toneelstuk en beelden van de expositie gebundeld in een publicatie. Deze is te bestellen voor 5 euro + 2 euro verzendkosten. Dat kan door te mailen naar info@cultuurestafette.nl of via Paypal