Wij stellen u graag voor

Ons nieuwe project is de volgende fase in gegaan. Na veel inspirerende ontmoetingen stellen wij u graag voor aan drie nieuwe denkers.

We zijn erg blij met de inzichten die deze wetenschappers bieden. De artikelen die zij geschreven hebben behandelen drie uiteenlopende vormen van kunst; namelijk videokunst, mode en graphic novels / comics. Hierdoor wordt het begrip narrativiteit breed belicht en worden onze gedachten over het vervolg van dit avontuur op verassende wijze beïnvloed.

De volgende stap zal zijn om een serie discussies en lezingen te organiseren waar we de kaders van de discussie nog scherper willen stellen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een publicatie op papier en natuurlijk een expositie. Voor dat laatste hebben we grote plannen maar hierover later meer…

Nu eerst stel ik met veel plezier aan u voor:

Daan Veldhuizen (1989) is masterstudent Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen met als hoofdrichting Kunstgeschiedenis. In 2013 schreef hij zijn bachelorthesis over Maus. Dit gebeurde onder begeleiding van dr. Wouter Weijers, eveneens verbonden aan de Radboud Universiteit.

Adèle Roelofs (1960) heeft een achtergrond in muziek, beeldende kunsten, onderwijs en innovatie. Ze woont in Tilburg, werkt bij de Onderwijsgroep Tilburg en is in augustus 2013 cum laude afgestudeerd als Master in de Cultuurwetenschappen. Ze is in januari 2014 gestart met een promotietraject aan Tilburg University/School of Humanities. Het promotie-onderzoek is gericht op estheticisme en de retoriek van ironie van vier schrijvers (Flaubert. Hofmannstal, Benn en Kundera) en de luciditeit van hun postheroïsche bewustzijn.

Maria Kapteijns (1965) is beeldend kunstenaar en heeft in de afgelopen jaren een master Cultuurwetenschappen aan de UvT gedaan. Haar interesse gaat uit naar betekenisvorming. Dit is zowel terug te vinden in haar beeldend werk – een fascinatie voor zwermgedrag van mensen, steden als superorganismen? –  als in haar masterthesis – betekenisvorming als onderdeel van het maakproces van de kunstenaar. Narrativiteit kwam zijdelings aan de orde, voor Cultuurestafette is dit aspect uitgediept.

De door hen geschreven artikelen vind je hier terug. Wil je reageren? Graag! dat kan door te mailen naar info@cultuurestafette.nl

 

Curator as Storyteller?

Voor dit nieuwe project is Estafette op zoek naar kunstenaars critici en wetenschappers die een bijdrage zouden willen leveren.

Na de succesvol verlopen Autonomie + expo zijn wij ons af gaan vragen hoe de beelden van de expo te zien zijn als narratieve elementen. Het nieuwe project wat we daaraan willen kopellen staat nog in de kinderschoenen maar we zijn nu al op zoek naar mensen die binnen hun studie of beroepspraktijk bezig zijn met narratief in de breedste zin van het woord. Dus doe je bijvoorbeeld literatuuronderzoek of ben je bezig met game design of ben je kunstenaar en is het narratieve element binnen jouw werk sterk vertegenwoordigd dan zijn wij op zoek naar jou!

 

In eerste instantie willen we met geïnteresseerde graag het gesprek aangaan. Wij hebben natuurlijk onze eigen ideeën over hoe het onderzoek eruit zou moeten komen te zien maar laten ons erg graag verrassen. Laat dus iets van je horen en mail naar teun@cultuurestafette.nl
storytelling